Hidangan Lazat Untuk Si Dia..

Actually, aku br mengenali teknik menggunakan dedak sebagai umpan masa aku masuk pertandingan memancing kat Jita arituh..gilalah memang cetek lagi experience aku sebab benda2 ni memang terbaek..tapi yang masalahnya cara nak adun dedak tuh..bukan men adun ja..ada sukatan2 dia..so ni aku cilok@mengembangkan teknik ni dari tenet pasal cara nak wat dedak..jom try tengok..

Resepi Sambal Belacan Masak Lomak:

Bahan-bahan:
  • Dedak halus 1 kg
  • Belacan 1 keping
  • Air secukup rasa
Cara membuat:
  • Bakar belancan tadi sampai keluar bau
  • Hancurkan belancan tadi dah campur dedak
  • Gaulkan sampai cukup rasa..
  • Tuk ikan pacu, patin, tilapia, baung, rohu, ara,
Resepi Hati Kukus:

Bahan-bahan :
  • Dedak ayam (halus)
  • Hati ayam
  • Frieskies perisa tuna
Cara-membuat :
  • Dedak tu di bahagi dua bahagian.
  • Hati ayam tu di campur dengan dedak tadi dan digaul sehingga sebati(jangan terlalu lembik)
  • Satu bahagian dedak lagi gaulkan dengan frieskies tu…sama jugak jangan terlalu lembik.
Cara-cara nak guna :
  • Ni untuk perambut dua mata.
  • Satu mata letak dedak campur hati ayam satu lagi letak dedak campur frieskies.
  • Tuk ikan patin, keli, rohu, jelawat, talapia, leekoh dan kadang-kadang tongsan pun minat gak…
Resepi Terbaru Dari Restoran Uncle Riz:

Umpan Rohu kat tasik@lampam@tilapia:
  • Dedak Padi 1kg
  • Dedak Omega no2
  • Perasa pisang (utk buat kek tu) 2-3 tutup cukup
  • Campurkan hingga sebati (jgn lembik sgt jgn keras sgt)
Umpan Patin kolam:
  • Roti pandan + pewangi power
  • Ichiban + pewangi power
  • Roti Gardenia + Air soya pasar malam tu (takde gula)
  • Perut ayam (wek busuk giler)
Umpan Rohu:
  • Dedak 929 (Blender halus) 1kg
  • Jintan Manis 1 sudu camca
  • Nestum 250g
  • Penyediaan : Belender bahan kesemua sekali.
Umpan Rohu@lampam@tilapia@jelawat:
  • Dedak jagung + tepung gandum + air
  • Kacau sampai sebati then bom or anggur kan la…
Kalo nak guna dedak better guna BOM:

About Me

My photo
aku suka..fishing..ikan..beli baju suar n kasut..men bola..futsal..tennis..cameraku..laptopku..kereta personaku..cuti-cuti malaysia...InsyaAllah aku akan update blog nih bila rasa nak update..hehe.. =P
There was an error in this gadget

Followers