Sambutan New Year 2010

ALPHA LIPID - NEW IMAGE PRODUCT

Post kali nih nak cita pasal product kesihatan untuk yang sihat dan yang sakit..dua2 leh guna..kalo nak tau lebih lanjut sila surf website yang ada kat bwh pos nih..so nih serba skit pasal product nih..

Colostrum is the first milk produced during late pregnancy and for a few days after birth, and provides essential nutrients and infection-fighting antibodies. Immunity is the foundation of well being and colostrum is a natural immunity booster. It provides the antibodies which attack the microbes that cause illness. The growth factor heals damaged tissue and rejuvenates the skin.
Scientists discovered that the closest colostrum to that of humans was found in cattle.

Colostrum is booming worldwide and many top athletes and natural health practitioners have tapped into it’s power and health benefits.

Research is proof and hundreds of studies by some of the world’s most respected doctors, researchers and scientists have shown that the components in colostrum can:

  • Destroy viruses, bacteria, yeasts and parasites
  • Powerfully boost immune function
  • Help accelerate the healing of injuries
  • Help burn fat and build lean muscle tissue
  • Increase vitality and stamina

Powder Drink (Kolostrum ALPHA LIPID)

Susu nih untuk semua lapisan masyarakat..bayi leh minum..even ibu pregnant pun leh..tiada keraguan..yang sihat minum lagi sihat..yang sakit minum InsyaAllah akan baik dari segal penyakit..

New Image ALPHA LIPID LIFELINE is ideal for everyone at every stage in life, and is well known for its benefits to athletes, those with immune disorders and convalescents. The lactose molecule in this product has been reduced to its simple sugar allowing lactose intolerant people to benefit from its use. Lifeline contains added acidophilus which helps promote a healthy intestine and aids in the prevention of yeast infections. Enriched with 1000mg of calcium as well as vitamins and minerals Lifeline truly justifies its name. Each delicious drink made with this product has 2000mg of colostrum.


ULTRA DIET 2 ( also known SLIM DIET 2 in Malaysia ans S'pore)

Ni minuman diet untuk kuruskan badan especially yang obesiti..InsyaAllah akan menjadi ngan product nih..

Based on research from the Harvard Medical School and developed in association with Dr. Peter Vash, a leading Los Angeles specialist in eating disorders and obesity.

Ultra Diet is a fat burning programme which relies on proven ketogenic principles for weight loss (Protein Sparing Modified Fast).

It works by cutting down on your carbohydrate intake so that your body burns fat for energy instead.

  • The unique Ultra Diet formula ensures that you burn only fat, not lean muscle, and that you maintain a healthy intake of all of the essential vitamins, minerals and amino acids requireds for proper nutrition, together with high quality protein and natural fibre.

Ultra Diet will help you to lose those extra kilos quickly and safely.

Free flavour sachets included are vanilla, strawberry or chocalate.

Untuk keterangan lanjut sila layari:

http://www.newimageasia.com/
http://www.colostrumresearch.org/

Untuk tempahan sila hubungi pengedar product dibawah:

Encik Johari: 019-4647263
Encik Shafrizal: 012-2397413
Encik Rizkee: 013-3243812 (mohd_rizkee@yahoo.com.my)

Doa Akhir Tahun~

Inilah do'anya:

Bismillaahir-rahmaanir-rahiim

Wa sallallaahu 'ala sayyidinaa wa maulaanaa Muhammadiw wa 'alaa aalihi wa sahbihii wa sallam.

Allaahumma maa 'amiltu fi haazihis-sanati mimmaa nahaitani 'anhu fa lam atub minhu wa lam tardahuu

wa lam tansahuu wa halimta 'alayya ba'da qudratika 'alaa uquubati wa da'autani ilattaubati minhu

ba'da jur'ati alaa ma'siyatika fa inni astagfiruka fagfirlii wa maa 'amiltu fiihaa mimma tardaahu wa

wa'attani 'alaihis-sawaaba fas'alukallahumma yaa kariimu yaa zal-jalaali wal ikraam,an tataqabbalahuu

minni wa laa taqta' rajaa'i minkaa yaa kariim, wa sallallaahu 'alaa sayyidinaa Muhammadiw wa 'alaa

'aalihii wa sahbihii wa sallam

Ertinya:

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami nabi Muhammad SAW,beserta para keluarga dan sahabatnya.
Ya Allah, segala yang telah ku kerjakan selama tahun ini dari apa yang menjadi larangan-Mu, sedang kami belum bertaubat,padahal Engkau tidak melupakannya dan Engkau bersabar (dengan kasih sayang-Mu), yang sesungguhnya Engkau berkuasa memberikan siksa untuk saya, dan Engkau telah mengajak saya untuk bertaubat sesudah melakukan maksiat.Karena itu ya Allah, saya mohon ampunan-Mu dan berilah ampunan kepada saya dengan kemurahan-Mu.
Segala apa yang telah saya kerjakan, selama tahun ini, berupa amal perbuatan yang Engkau ridhai dan Engkau janjikan akan membalasnya dengan pahala, saya mohon kepada-Mu, wahai Dzat YangMaha Pemurah, wahai Dzat Yang Mempunyai Kebesaran dan Kemuliaan,semoga berkenan menerima amal kami dan semoga Engkau tidak memutuskan harapan kami kepada-Mu, wahai Dzat Yang MahaPemurah.
Dan semoga Allah memberikan rahmat dan kesejahteraan atas penghulu kami Muhammad,keluarga dan sahabatnya.
Amin yaa rabbal 'alamin.

Yang mana satu pilihan hati??

Honda City (RM90K) or Mitsubishi Lancer (RM130K) or Toyota Vios TRD Sportivo (RM 91K) or Satria Neo CPS (RM60K)




Penang International Dragon Boat 2009..best!!

Arinih satu hari aku kat penang..hehe..pe lagi..layan Dragon Boat r..baru laki namenyer..Actually abg ipar aku de involved dalam competition nih..die wakil NAVY Lumut.."NAVY Pedal Club"..hah..tulah bunyi name club tuh..overall NAVY dapat 1st prize 1000m and 2nd prize for 200m..500m lepa xdapat coz awal pagi lawan..memang suma duk lemau lagi..Antara team yang ade..Penang Forward..Penand International Pedal Club..JPA n KBS Putrajaya( Wakil Malaysia), Singapore (Nanyang Technology University, Pastu macam2 lagi..aku xsure sangat..Hongkong and etc...ni de pictures for today challenges..arios..

Pegi Penang naik ferry coz dekat ngan tempat tuh..eh..tuh anak akak aku ok..bukan anak aku..

mula2 sampai snap dulu dari tepi..


eh..awek omputih..hehe

Pekena icecream memang terbaek diwaktu mentari tepat terpacak kt atas kepala..

Sebahagian pengunjung..mostly chinese..

Ni tempat peserta..

Nih tempat untuk check peserta...kot2 gune propeller ker..hee

Nilah snap masa competition..macam style de..

Jamuan PEC di Pizza Bt. Gajah..

Malas nak cita banyak..layan saja ini gambar juga ada~~











1st Day at MTS

Arinih kul 8.00 a.m aku dah siap untuk pegi office..sampai awal gak..kul 8.10 a.m sharp duk depan office..tetiba nampak mamat malay sorang nih pegi buka pintu office..aku pun pe lagi memperkenalkan diri kat dia.."Smekom bang!..saya baru masuk keja arini bang.."..brother tuh pun cam dah tau2 ja.."ou..a'ah..meh2 masuk.."

Brother nih orite beb..bolek masuk sembang..Nama Wan..xtau nama full, umur 27..dah kawin..works as Draftman aka Assistant Engineer (AE) plus fasih cakap mandarin beb!..baru sebulan report kt office tuh..aku tanya2la dia pe job aku kat situ..claims cmna..works flexibilty cmna..rupa2nya brother nih assistant akula..hehe..assist aku rupanya..xla aku tercengang sangat nanti kalo dapat project..dia pun xbrapa expert lagi sebab baru sebulan keja..so still in learning processla..

Dia bagi aku 3 helai uniform company..aku pun pa lagi..pakaila..biru KeADILan..hehe


Before that dia dah tunjuk meja aku..jenggg! jeng! jeng!

Not badla..ada laptop and file2 projects yang lepas2..nice gakla..xla aku bosan sangat kalo xda keja nanti..company ada 5 orang ja workers included Bos..tapi bos dia cakap xslalo datang office..so memang freedom abisla nak watpe pun..punchcard xda..breakfast suka ati...lunch ikut suka ati ampa gak..keja bebas..but the most important thing..'Project completed as in schedule'..ada masalah papa cepat2 inform bos..kalo xinform bersedialah untuk sakit telinga nanti..

Sambil sembang2 tuh dia ajak aku g site sebab nak tengok progress the latest project kat SilTerra..hah! Silterra?? xdapat keja kat situ buat project kat situ pun jadila..hehe...dapat gak masuk kawasan situ...nice place..ni de pictures yang aku amik masa kt site..

Tank..

Segala jenis valves (butterfly valve, ball valve, aishh..suma2la..)..

Nih pun samala under construction lagi..nampak simple tapi bukan senang beb nak install suma nih..

Compressor yang kelabu tuh..

Yang 2 tank putih and biru tuh filters..

Ngah testing flow pipes untuk check fluids leaking..guna snoop liquid..cam air sabun..mamat tuh contractor company aku..

Neway..1st day yang mantap..hope ari2 mendatang yang lagi mantap..Amin..OK..next time update lagi..nak g makan jap..lapo wei..bubye~~

About Me

My photo
aku suka..fishing..ikan..beli baju suar n kasut..men bola..futsal..tennis..cameraku..laptopku..kereta personaku..cuti-cuti malaysia...InsyaAllah aku akan update blog nih bila rasa nak update..hehe.. =P
There was an error in this gadget

Followers