Jamuan PEC di Pizza Bt. Gajah..

Malas nak cita banyak..layan saja ini gambar juga ada~~











1st Day at MTS

Arinih kul 8.00 a.m aku dah siap untuk pegi office..sampai awal gak..kul 8.10 a.m sharp duk depan office..tetiba nampak mamat malay sorang nih pegi buka pintu office..aku pun pe lagi memperkenalkan diri kat dia.."Smekom bang!..saya baru masuk keja arini bang.."..brother tuh pun cam dah tau2 ja.."ou..a'ah..meh2 masuk.."

Brother nih orite beb..bolek masuk sembang..Nama Wan..xtau nama full, umur 27..dah kawin..works as Draftman aka Assistant Engineer (AE) plus fasih cakap mandarin beb!..baru sebulan report kt office tuh..aku tanya2la dia pe job aku kat situ..claims cmna..works flexibilty cmna..rupa2nya brother nih assistant akula..hehe..assist aku rupanya..xla aku tercengang sangat nanti kalo dapat project..dia pun xbrapa expert lagi sebab baru sebulan keja..so still in learning processla..

Dia bagi aku 3 helai uniform company..aku pun pa lagi..pakaila..biru KeADILan..hehe


Before that dia dah tunjuk meja aku..jenggg! jeng! jeng!

Not badla..ada laptop and file2 projects yang lepas2..nice gakla..xla aku bosan sangat kalo xda keja nanti..company ada 5 orang ja workers included Bos..tapi bos dia cakap xslalo datang office..so memang freedom abisla nak watpe pun..punchcard xda..breakfast suka ati...lunch ikut suka ati ampa gak..keja bebas..but the most important thing..'Project completed as in schedule'..ada masalah papa cepat2 inform bos..kalo xinform bersedialah untuk sakit telinga nanti..

Sambil sembang2 tuh dia ajak aku g site sebab nak tengok progress the latest project kat SilTerra..hah! Silterra?? xdapat keja kat situ buat project kat situ pun jadila..hehe...dapat gak masuk kawasan situ...nice place..ni de pictures yang aku amik masa kt site..

Tank..

Segala jenis valves (butterfly valve, ball valve, aishh..suma2la..)..

Nih pun samala under construction lagi..nampak simple tapi bukan senang beb nak install suma nih..

Compressor yang kelabu tuh..

Yang 2 tank putih and biru tuh filters..

Ngah testing flow pipes untuk check fluids leaking..guna snoop liquid..cam air sabun..mamat tuh contractor company aku..

Neway..1st day yang mantap..hope ari2 mendatang yang lagi mantap..Amin..OK..next time update lagi..nak g makan jap..lapo wei..bubye~~

About Me

My photo
aku suka..fishing..ikan..beli baju suar n kasut..men bola..futsal..tennis..cameraku..laptopku..kereta personaku..cuti-cuti malaysia...InsyaAllah aku akan update blog nih bila rasa nak update..hehe.. =P
There was an error in this gadget

Followers