I like fishing..jom layan..

Cash for you..

Dapat duit+kereta control..

Posing jap no..


Tekun tu penting..

Perasan tak apa ada depan batu tu?

Burger hard rock cafe terbaek..

Be ready..

Haha..Sok Hong cam bouncer je..

Di antara yang lain..aku disitu..

Cekak pinggang je ke?

Rod baru bro..

Peserta di sebelah kiri aku..

Peserta di sebelah kanan aku..

Ini ikan semasa di lokasi lain..bukan time competition..hehe..

Sepetang di Mengkuang Dam..

Hidangan Lazat Untuk Si Dia..

Actually, aku br mengenali teknik menggunakan dedak sebagai umpan masa aku masuk pertandingan memancing kat Jita arituh..gilalah memang cetek lagi experience aku sebab benda2 ni memang terbaek..tapi yang masalahnya cara nak adun dedak tuh..bukan men adun ja..ada sukatan2 dia..so ni aku cilok@mengembangkan teknik ni dari tenet pasal cara nak wat dedak..jom try tengok..

Resepi Sambal Belacan Masak Lomak:

Bahan-bahan:
  • Dedak halus 1 kg
  • Belacan 1 keping
  • Air secukup rasa
Cara membuat:
  • Bakar belancan tadi sampai keluar bau
  • Hancurkan belancan tadi dah campur dedak
  • Gaulkan sampai cukup rasa..
  • Tuk ikan pacu, patin, tilapia, baung, rohu, ara,
Resepi Hati Kukus:

Bahan-bahan :
  • Dedak ayam (halus)
  • Hati ayam
  • Frieskies perisa tuna
Cara-membuat :
  • Dedak tu di bahagi dua bahagian.
  • Hati ayam tu di campur dengan dedak tadi dan digaul sehingga sebati(jangan terlalu lembik)
  • Satu bahagian dedak lagi gaulkan dengan frieskies tu…sama jugak jangan terlalu lembik.
Cara-cara nak guna :
  • Ni untuk perambut dua mata.
  • Satu mata letak dedak campur hati ayam satu lagi letak dedak campur frieskies.
  • Tuk ikan patin, keli, rohu, jelawat, talapia, leekoh dan kadang-kadang tongsan pun minat gak…
Resepi Terbaru Dari Restoran Uncle Riz:

Umpan Rohu kat tasik@lampam@tilapia:
  • Dedak Padi 1kg
  • Dedak Omega no2
  • Perasa pisang (utk buat kek tu) 2-3 tutup cukup
  • Campurkan hingga sebati (jgn lembik sgt jgn keras sgt)
Umpan Patin kolam:
  • Roti pandan + pewangi power
  • Ichiban + pewangi power
  • Roti Gardenia + Air soya pasar malam tu (takde gula)
  • Perut ayam (wek busuk giler)
Umpan Rohu:
  • Dedak 929 (Blender halus) 1kg
  • Jintan Manis 1 sudu camca
  • Nestum 250g
  • Penyediaan : Belender bahan kesemua sekali.
Umpan Rohu@lampam@tilapia@jelawat:
  • Dedak jagung + tepung gandum + air
  • Kacau sampai sebati then bom or anggur kan la…
Kalo nak guna dedak better guna BOM:

Sekitar Cabaran Memancing Jelajah Utara Di Jitra 20/02/2010

My Blue Joran

Ni kira Line Panas..Jap2 Je Naik Rohu..

Line Sana Jangan Jeles Ok..

Tu Abg Ipar Aku(Cap Merah)..

Brother Nih Naik Rohu..No 2 Tu..RM5000.00



~FISHING COMPETITION AT PANTAI BERSIH~

PIKOM PC FAIR 2010 - MALAYSIA

PC Fair 2010 locations and venues are:

2-4 APRIL:

  • JB, JOHOR (PERSADA JOHOR)
  • KANGAR, PERLIS (DEWAN 2020)
  • SG. PETANI, KEDAH (VILLAGE MALL)
  • BATU PAHA, JOHOR (BATU PAHAT MALL)
8-10 APRIL:
  • KOTA BHARU, KELANTAN (KB MALL)
  • KT, TERENGGANU (TERENGGANU TRADE CENTRE)
  • PENANG (PISA)
  • MELAKA (MITC)
16-18 APRIL:
  • KL (KLCC)
  • KUANTAN, PAHANG (BERJAYA MEGAMALL)
  • TAIPING, PERAK (DEWAN PERBANDARAN TAIPING)
  • KLUANG, JOHOR (DEWAN TUNKU IBRAHIM ISMAIL)
30 APRIL- 2 MAY:
  • KUCHING, SARAWAK (PERMATA CAR PARK)
  • SIBU, SARAWAK (SIBU TRADE & EXHIBITION CENTRE)
  • SANDAKAN, SABAH (DEWAN MASYARAKAT)
  • MUAR, JOHOR (DEWAN JUBLI INTAN)
  • IPOH, PERAK (STADIUM INDERA MULIA)
7-9 MAY:
  • MIRI, SARAWAK (MIRI INDOOR STADIUM)
  • BINTULU, SARAWAK (DEWAN SUARAH)
  • KOTA KINABALU, SABAH (1 BORNEO, LG CAR PARK EXHIBITION HALL)
  • TAWAU, SABAH (DEWAN MASYARAKAT)
  • SERI MANJUNG, PERAK (DEWAN MASYARAKAT)

PERTANDINGAN MEMANCING datang lagi..

Last week aku g usha2 joran ngan mesin kt TCE tackel kt umah aku ni..sebab dah lama duk pikir nak beli 1 set lagi..maka terberkenanlah aku pada 1 rod ngan mesin nih..details as shown below:

Mesin: AJIKING AIRMAX 4000
Ball Bearing: 7+1 ball bearings
Gear Ratio: 5.1:1
Price: RM84


Rod: X-Puyu Night Safari Extreme Series
Length: 6'0"
Line Test:10-20Lb
Lure WT: 10G-35G

Kalo ampa prasan ada toslek kat ujung rod tuh..ha..yang tuh yang wat lg berkenan tuh..haha..

Masa nak g bayar tu..tetiba ternampak satu flyer announce psl Carnival Memancing Taman Tesa Tasik Bandar Darul Aman Jitra, Kedah 20 feb 2010 ni....so dalam hati membuak2la nak g cuba nasib..yuran xsalah aku RM70 ja..time reg. dapat pe aku xsure..rasa t-shirt kot..hadiah lumyana pak..RM 15000 tuh no 1..no 30 Rm100..so nasib kita sapa yang taukan..cuba2 jela..InsyaAllah...Cabutan bertuah pun sempoi gak..ishh..kalo ada gengkan best..huhu..alamatnya ayah akula jadi member aku kali nih..

Sekarang ngah pikir2, wat survey umpan pe yang sesuai..xleh men taram ja..kena da research sket..nak g try mancing jauh sangat so dari jauh jela intai2..so nak cont. wat research ni..amboi..haha..arios~

Kenduri Datang Lagi!!! Yeay!!

Al-tersebutlah kisah...pada 30hb Januari 2010 nih aku jemput semua yang mengenali aku untuk datang ke majlis perkahwinan abang aku (Mohd Rokhairi Bin Johari). Suma kawan2 yang mana free silalah datang..bawa keluarga pun xpa..dialu-alukan..kita ada macam2 event..haha..InsyaAllah..

Alamat rumah:
No.75, Kampung Sungai Limau,
09600 Lunas, Kedah Darul Aman, Malaysia.


About Me

My photo
aku suka..fishing..ikan..beli baju suar n kasut..men bola..futsal..tennis..cameraku..laptopku..kereta personaku..cuti-cuti malaysia...InsyaAllah aku akan update blog nih bila rasa nak update..hehe.. =P
There was an error in this gadget

Followers