Interview oh interview...

Banyak dah g interview..tapi so far xdapat keja lgla..hopefully dela keja on Dec nih..Amin..next week de interview gak..tapi dekat jer..kat Lunas jer..as project engineer..gaji? xtaula..harap2 comparable ngan company2 lainla..nih yang nak wat check list interview nih..hehe..

Interview
1. Bufori Motor
yang nih interview one-to-one jer..act dapat keja tp skit sgtla bro..Rm1500..wat da fish!

2. Sime Darby
interview nih memang sakit..4 stages kot..1st stage group discussion..2nd stage on9 test..3rd stage de group discussion, presentation & role play..pastu 4th stage baru one-to-one interview..tapi aku smpi 3rd stages jer..bubye...

3. Baker Hughes
interview nih aku xlepas kt IQ test..aisshh..kureng IQ upenyer...

4. Silterra
arituh die dtg UTP buat screening interview jer..ntahla..suh tgu 2 minggu tgk2 die anta email ckp die nak student yg leh keje november nih..bubye gakla...huhu

5. Carsem
harapan jer yang nih..xde feedback pape pun...yeay!..baru dapat offer..Rm2600..nak terima ke x?..

6. Cameron
die shorlisted 14 org and one of them akula..interview nih sempoi sgt..maybe sessi pengenalan company kot..huhu..bubye gak yg nih..

7. Schlumberger
the easiest interview kot..1st..give one word and u hav to speak bout 1 minute..aku dpt 'maintenance engineer'..pe lg..gorengla..dpt gak pg 2nd stage..2nd stage ni aku rs untuk yang outstanding and outspoken personla..yg aku sure die nak org yg kuat bercakap..kompem dapat..yang nih pun bubye gak..

8. PETRONAS
baru dapat call suh wat personality test..nih utk budak MARA jer rasanya..dapat yang nih memang terbaiklah..gaji sedap plus keja ilex jer..harap2 dapat SI..amin~

9. Millenium Technology System
ha..yang ni on dis coming 26th Nov..dekat sgt kot ngan umah..naik beskal smpi..aku try jer..nela tau kot2 dpt keja kt c2..cr experinece pastu brla rasanyer leh pegi ke company besar2 nih..

hurm..harap2 dela company yang nak aku ni..nak beri 'ufti' utk parent kot..dah lama dah lepa duk support aku xkan aku xleh nak support lepa plak..pegi haji ke pe..harap2 termakbul doa aku..amin~~

About Me

My photo
aku suka..fishing..ikan..beli baju suar n kasut..men bola..futsal..tennis..cameraku..laptopku..kereta personaku..cuti-cuti malaysia...InsyaAllah aku akan update blog nih bila rasa nak update..hehe.. =P
There was an error in this gadget

Followers